Blog

Wie ben ik?

 Het is al bijna vergeten dat ik ooit ‘hervormd’ ben gedoopt. (1968) Al in mijn tienerjaren maakte ik het Samen op Weg proces mee van de Hervormde Gemeente Smitshoek en de Gereformeerde Kerk. Ik weet niet beter dan dat mensen die geloven samen op trekken en ik ben totaal ongevoelig voor wat ‘typisch Hervormd’ cq ‘typisch Gereformeerd’ zou zijn. Ik ben dan ook van harte Protestants predikant.

Achtereenvolgens was ik werkzaam in:

januari 1994 – januari 1999 Hervormde Gemeente Oudenhoorn

januari 1994 – januari 1999 Verzorgingshuis Swinshoek te Rockanje, geestelijk verzorger

januari 1999 – augustus 2007 Protestante Gemeente Diaconessenkerk i.w. te Arnhem

september 2007 – september 2015 Protestantse Gemeente de Regenboog te Harderwijk

september 2015 – heden Protestantse Gemeente De Open Hof te Oud-Beijerland

 

Het liefst zou ik zien dat het overbodig was dat kinderen naar de kinderdienst gaan. Vieren doe je samen en het is (ook) door kinderstemmen dat God wordt geprezen. Mijn ideale viering bevat onderdelen waarbij grote mensen door hun knieën moeten en onderdelen waarbij kinderen op hun tenen moeten staan. Tot het zover is ben ik een van de scribenten voor Bonnefooi, Werkschrift voor kinderdienstleiding.

 

In het herderschap komt de leraar mee, en andersom. Met veel plezier ben ik docent Nieuwe Testament aan de opleiding Theologie voor Gemeenteleden, locatie De Hoeksteen, Capelle aan den IJssel. Zie www.tvgrotterdam.nl

 

Ik ben predikant met beide benen in de samenleving. Wat gebeurt in de wereld gaat niet langs mij heen. Wat mensen bezighoudt, houdt ook mij bezig. Ik wil op een creatieve manier invulling geven aan de vieringen; met humor en lef, maar altijd zorgvuldig met de bijbel het verhaal van God en mensen uitleggen en uitdragen. Daarbij maak ik creatief  gebruik van literatuur, kunst en muziek en van moderne media; alles om de boodschap van de bijbel voor het voetlicht te brengen en mensen (opnieuw) te raken met de wijsheid daarvan.

 

Ik ben getrouwd en moeder van twee dochters (1995, 1997). Naast mijn werk bezoek ik de sportschool, wandel met Springer Spaniël Levi en speel ik dwarsfluit.