Blog

Als je haar maar goed zit

als je haar maar goed zit

Ik weet niet hoe uw haar zit, maar ik verlang toch wel weer naar een bezoek aan de kapper. Sinds vorig jaar maart heet dat een coronakapsel. Als de lengte van ons haar ons grootste probleem is, valt het wel mee, zou je kunnen zeggen. Toch is het ook een beetje belangrijk omdat onze buitenkant kan beïnvloeden hoe het er van binnen aan toegaat. Een bad hairday kan zomaar betekenen dat je je ook van binnen warrig en somber voelt. En ‘als je haar maar goed zit’ helpt ons om onze zorgen te relativeren. 

In de Bijbel komen we Simson tegen met zijn lange haren. Zij zijn het teken van zijn kracht en zijn toewijding aan God. Daar kwam een einde aan toen Delila er de schaar in zette. Met zijn haren verloor Simson niet alleen zijn kracht maar ook zijn waardigheid. De mensen lachten hem uit. Zo belangrijk is dat hoofd met haar van ons dus en het verliezen, door ziekte of ouder worden, betekent dat je zoveel meer kwijtraakt.    

Jezus zegt dat alle haren op ons hoofd geteld zijn. Kale mensen vallen daarmee niet buiten de boot, hoor. Want Jezus bedoelt dat zelfs zoiets onbenulligs als een haar op ons hoofd God aan het hart gaat. Er zal geen mus van het dak vallen zonder dat God erbij is en een mens is voor God zoveel meer dan een mus. Hij houdt van ons met huid en haar; Hij is erbij als wij met ons handen in ons haar zitten.

Ik moet nodig naar de kapper. Maar het kan best nog even wachten.

afbeelding: Loko Cartoons

24 januari 2021