Blog

Een goede daad

 

De Dag van de Goede Daad

Tegenwoordig is er elke dag wel iets om bij stil te staan. Zondag 14 april is het de Dag van de Goede Daad. Wereldwijd worden mensen opgeroepen om iets goeds voor elkaar te doen.

Meedoen is natuurlijk heel simpel. Je hoeft alleen maar een goede daad uit te voeren voor een ander, liefst zonder onderliggende motieven.

In de taal van de Bijbel heeft ‘dabar’ de betekenis ‘woord’ en tegelijkertijd betekent het ‘daad’. Zo roept de Bijbel ons op om de daad bij het woord te voegen; en bij het Woord. God zelf heeft de toon gezet: Hij sprak en Hij schiep en er ontstond levensruimte voor de mensen.

Jezus -door Johannes het mens geworden Woord genoemd – was Woord van hoofd tot voeten. Hij bracht het oprecht en liefdevol in de praktijk en gaf zijn volgelingen de opdracht om zich aan zijn woorden te houden. Hoe? Door lief te hebben, dienstbaar te zijn. Jezus’ volgelingen kenmerken zich door de dingen die ze dóen.

Iedere keer dat wij de daad bij het Woord voegen laten we zien dat we geloven in een betere wereld en dat wij de kracht hebben ontvangen om daaraan scheppend bij te dragen.

Meer informatie over deze dag is te vinden op: www.good-deeds-day.org